Blog

23
Kvě
2016

Spray Art Paint Monika Ociepková

Napsal: SprayArtPaint
Kategorie:
Showbook
Tags:

Jedná se o uměleckou činnost, při které vzniká obraz pomocí sprejů.

Postup při vytváření obrazů je následovný. Asi nejdůležitější částí při tvorbě konkrétního obrazu je vnitřní fantazie. Je potřeba si důkladně promyslet, jak má obraz ve finále vypadat, naplánovat si jeho postup a až po důsledném promyšlení se může začít tvořit.

Používají se speciální spreje na graffiti, které jsou dostupné, jak v kamenných obchodech, tak v graffiti e-shopech. Pro tuto činnost jsou nejlepší spreje zn. Montana. Díky rychlému schnutí a kvalitnímu krytí patří tato značka mezi nejoblíbenější a to díky své kvalitě, efektivitě a spolehlivosti.

Vhodným druhem papíru na malování sprejem je křídový lesklý papír. A to z důvodu neschopnosti vsát barvu. Struktura papíru je uzavřená, tím pádem zůstávají barvy na povrchu papíru a může se s nimi nadále pracovat. Taktéž je vhodné plátno.

Pomůckou pro vytváření obrazů může posloužit cokoliv. Špachtle, kus letáku, kuchyňská houba, hadřík, štětce, natrhaný kartón apod. Fantazii se meze nekladou.

Po dokončení obrazu se doporučuje celý obraz zastříkat speciálním fixačním sprejem, aby se barvy scelily a uchovaly svůj odstín a celkový vzhled dlouhodobě.